Vaata rohkem tooteid
No produts were found.
Blogi otsing

AHA-happed - noorusliku naha saladus

Posted on3 Years ago

Juba aastaid räägitakse kosmeetikatööstuses AHA-hapetest ja nende heast mõjust nahale. Mis salapärased tegelased need AHA-happed siis on? Kes neid kasutada võiks ja miks? Mida pidada silmas AHA-tooteid kasutades? Kas need sobivad igale nahatüübile? Uurime neid natuke lähemalt ja katsume kõigile küsimustele vastused leida.

 

Mis on AHA-happed ja kust neid saadakse?

.

AHA-happed, puuviljahapped või alfa-hüdroksühapped - heal lapsel mitu nime - on puuviljades ja teistes looduslikes allikates esinevad orgaanilised karboksüülhapped, millel on nahale mitmeid kasulikke omadusi. Tegu on vees lahustuvate hapetega, mis toimivad naha pinnal ja sügavamatesse kihtidesse ei imendu. Peamised omadused on pindmine koorimine, kollageeni ja elastiini tootmise suurendamine ning naha kaitsevõimekuse tõstmine. Looduslikud AHA-happed on erineva päritoluga ja kõigil neil on oma eripärad.

JOIK toodetes on kasutusel järgmistest AHA hapetest koosnev segu:

Piimhape (lactic acid) – mustikatest

Glükoolhape (clycolic acid) – suhkruroost

Sidruhnape (citric acid) – sidrunitest ja apelsinidest

Õunhape (malic acid) – suhkruvahtrast.

Nendest kõige tugevama toimega on glükoolhape, mis tagab tõhusa kooriva toime ning on antibakteriaalsete omadustega, aidates vältida aknet. Piimhape on mahedam ja rahustava toimega ning aitab ennetada naha vananemist. Sidrunhape aitab neutraliseerida naha pH-taset, puhastada poore ja ühtlustada nahatooni. Õunhape ei oma eraldiseisvana teiste hapetega võrreldes sama tugevat efekti, kuid tema parim omadus on võimendada teiste AHA-hapete toimet.

.

 

.

AHA-hapete supervõimed

.

AHA-hapetel on tõepoolest palju häid omadusi ja neid kosmeetikatoodetes õigesti kombineerides tagame suurepärase mõju nahale. Kui väga lühidalt kokku võtta, siis AHA-happed:

- koorivad kergelt pindmisi nahakihte

- eemaldavad õrnalt surnud naharakud ja kiirendavad raku-uuenemist

- toovad esile värskema, siledama ja ühtlasema tooniga naha

- niisutavad nahka ja vähendavad veekadu nahast

- muudavad naha pringimaks, siledamaks ja elastsemaks - puhastavad nahka

.

Kas AHA-tooted sobivad kõigile ja mida pidada kasutamisel silmas?

.

Üldiselt sobivad AHA-hapetega tooted kõikidele nahatüüpidele, aga väga tundliku naha puhul soovitame toodet kasutada ettevaatusega ja ärrituse ilmnemisel toote kasutamine lõpetada. Enne näol katsetamist võib toodet proovida käevarre siseküljel. AHA-tooted sobivad nii noorele kui vanemale nahale ja on eriti soovitatavad naha vananemise ennetamiseks ja vananemisilmingute vähendamiseks.

AHA-tooteid võib kasutada ka raseduse ja rinnaga toitmise ajal.

Hapetega koorimine võib tekitada kerget kipitustunnet ja punetust, seega ei maksa tugevamatoimeliste toodete kasutamisega liiale minna.

AHA-d teevad naha päikse suhtes tundlikumaks ja nende kasutamise järgselt peab kasutama SPF-faktoriga tooteid. Suvel on soovituslik AHA-tooteid kasutada pigem õhtuti.

AHA-happed koorivad keemiliselt, mitte mehhaaniliselt, mis on nahale turvalisem ja seetõttu sobib ka nahale, mille puhul mehhaaniline koorimine on vastunäidustatud (näit. akneline nahk, vananemisilmingutega õrnem nahk).

.

.

Kombineeritud AHA-näohooldus

.

JOIK tootevalikus on kaks AHA-happeid sisaldavat toodet - näotoonik ja mask - et tagada nii malbem igapäevane hooldus kui intensiivsem hoolitsus kord nädalas. Vaatame neid kahte toodet lähemalt, et rääkida täpsemalt AHA-hapete mõjust nahale.

Nahka uuendav, kergelt kooriva toimega JOIK Organic AHA näovesi on piisavalt õrn igapäevaseks kasutamiseks. Toonikusse täpselt parajas kontsentrasioonis lisatud AHA-happed eemaldavad õrnalt kuid tõhusalt surnud naharakud, aitavad kaasa naharakkude uuenemisele, niisutavad ja kirgastavad nahka, teevad selle siledamaks ning annavad tervisliku jume. Aasristiku ja astelpaju ekstraktid omavad vananemisvastast toimet, parandavad naha võimet toota kollageeni ning aitavad säilitada naha nooruslikkust ja vitaalsust. Mahetoodetud rukkilillevesi rahustab ja muudab naha klaarimaks. Serenoa-palmi ja kadakamarja ekstraktid on põletikuvastase toimega ning aitavad vähendada pooride nähtavust. Niiskust siduvad taimsed suhkrud niisutavad ning loovad nahale kaitsekihi niiskuskao vastu.

AHA-näomaski on puuviljahappeid lisatud kontsentratsioonis, mis tagab intensiivsema toime. Soovitame seda kasutada korra nädalas ning mitte ületada soovitatavat maski pealhoidmise aega (3-5 minutit). Maskis sisalduvad AHA puuviljahapped koorivad õrnalt kuid tõhusalt surnud naharakud ning toovad välja siledama, nooruslikuma ja säravama naha. Mahetoodetud shea-või ja päevalilleõli niisutavad ja toidavad sügavuti ning aitavad säilitada naha niiskustaset. Serenoapalmi ja kadakamarja ekstraktid on põletikuvastase toimega ning aitavad vähendada pooride nähtavust. Lagritsaekstrakt toimib nahka rahustavalt.

.

     

.

Millal AHA maski kasutada?

.

  • Nahal on vananemise ilmingud, nagu peened kortsukesed, ebaühtlane pinnatekstuur, pruunid laigukesed jne. Lahendus: AHA hapetega koorimine eemaldab tõhusalt surnud naharakud, aitab nahal uueneda ja toob välja siledama, noorusliku kumaga naha.
  • Elutu, tuhm jume. Lahendus: AHA hapetega koorimine paneb naha särama, ühtlustab jumet ja kirgastab.
  • Probleemne, ebapuhas (ka aknele kalduv) nahk. Lahendus: AHA mask puhastab sügavuti ning sisaldab põletikuvastaseid koostisosi. AHA mask ei koori nahka mehhaaniliselt ning on seetõttu sobiv ka juhul kui mehhaaniline koorimine on vastunäidustatud.

AHA maski regulaarne kasutamine muudab naha nooruslikumaks, siledamaks ja jume säravamaks, valmistades naha ühtlasi ette muudes hooldusvahendites sisalduvate toitainete paremaks omandamiseks. Nahapind on ühtlasem, mistõttu näib ka jumestus loomulikum.

.

Usalda auhinnatud tooteid!

.

Kui AHA-d elevust tekitavad, siis parima efekti nahale saab kahte toodet omavahel kombineerides. JOIK Organic AHA hapetega toodete tõhusust kinnitab ka tõsiasi, et mitmed ilumaailma professionaalid on neid tunnustanud. AHA-mask on auhinnatud Anne & Stiili ilulemmikute ning Iluguru profizhürii auhindadega ning AHA-toonik tõi lisaks Anne & Stiili tunnustusele võidu koju rahvusvaheliselt Beauty Shortlist Awards võistluselt.

.

.

Ära unusta niisutust!

.

AHA-hapete üks hea omadus on naha ettevalmistamine niisutustoodete paremaks imendumiseks, seega on väga tähtis pärast AHA-koorimist nahka toita. JOIK valikus on selleks terve rida niisutavaid kreeme ja seerumeid. Kogu meie niisutavate toodete valikut näed SIIT.

Kui eesmärk on naha noorsuslikkuse hoidmine, siis meie soovitus on nahka niisutada JOIK Organic noorendava sarja toodetega. Nende seast leiad tõhusat noorendava efekti omavad tooted nagu:

Noorendav silmaümbruse kreem - kerge tekstuuriga ja kiiresti imenduv kreem hooldab silmaümbruse õrna nahka ja aitab ennetada ning vähendada vananemise ilminguid.

Noorendav päevakreem - aitab tõhusalt võidelda kolme peamise naha vananemist põhjustava teguriga: leevendab naha kuivust; kaitseb keskkonnamõjudest tingitud kahjustuste eest; aitab suurendada naha energiavarusid, et tuua esile kirkam ja säravam, nooruslikum nahk.

Noorendav öökreem - toidab ja tugevdab nahka une ajal, taastab naha niiskustaseme ja energiavaru, toetab naha loomulikku uuenemist ning aitab taastuda päevasest stressist.

Nahka pinguldav noorendav ilueliksiir - luksuslik ja kerge koostisega eliksiir imendub kiirelt, niisutab sügavuti, pinguldab ja kirgastab ning annab nahale noorusliku kuma. Eliksiir sobib kõikidele nahatüüpidele ning annab nahale koheselt rohkem pringi ja trimmis tunde. Elisiiri võib kasutada nii iseseisvalt kui päevakreemi all.

.

.

Kasuta võimalust ja osta märtsis AHA-tooteid ja noorendavaid tooteid soodushinnaga SIIT

.

Menu

Settings

Vaata rohkem tooteid
No produts were found.
Vali riik