Vaata rohkem tooteid
No produts were found.
Blogi otsing

Kevadised küünlauudised: Narcissus poeticus

Posted on3 Years ago

.

20. märtsil algas ametlikult kevad ja tõi endaga mitu head uudist. Meie esimene tõeliselt kevadine üllatus teile on uus küünal meie valikus. Selleks on helge ja kollane nartsissilõhnaline küünal, mis valmib vahetult enne kevadpühi, et pühadelaual silma- ja lõhnarõõmu pakkuda. Väga autentse nartsissilõhnaga küünal lõhnab nagu päikseline kevad. Aroomis on tunda meeldivat lillelõhna - nartsissi ennast, pisut hüantsinti ja jasmiini, sekka roheliste lehtede ja muru alanooti.

.

       

.

Raps vahetab soja välja

.

Meie teine uudis puudutab küünlavaha muutust. Võtsime JOIK-is vastu otsuse hakata meie lõhnaküünlaid valmistama sojavaha asemel rapsivahast. Kui 16 aastat tagasi esimesed JOIK lõhnaküünlad valmisid, siis olime Eestis esimesed, kes kasutasid küünalde valmistamiseks sojavaha. Seni olid turul olnud suuresti ainult parafiiniküünlad, sekka mõne väiketootja mesilasvahast küünlad.

Sojavahal on palju häid omadusi, aga ühest asjast ei saanud me kuidagi ümber - vaha tuli meieni kaugelt Ameerikast ning see näris aastaid meie hinge. Kuidas vähendada pika transpordimaa tõttu tekkivat jalajälge? Aastate jooksul erinevate looduslike vahade valik laienes ja nii hakkasime ka meie katsetama teisi taimseid vahasid. Kui pikki aastaid domineerisid looduslike küünlavahade maailmas palm ja soja, mis kumbki Euroopas ei kasva ning vahatootmise kese oli Aasias ja Ameerikas, siis viimastel aastatel on ka Euroopa toorainetootjad hakanud otsima võimalusi kuidas kasutada siinset kohalikku toorainet ning siin tulebki mängu raps – Euroopas, ka Eestis, laialdaselt kasvatatav taim.

Katsetuste käigus avastasime rapsivahal palju häid omadusi, mis teevad temast veelgi parema küünlavaha, kui seda on sojavaha. Kuigi paljud omadused on sojaga sarnased – pikk ja puhas põlemine, lihtne puhastamine – siis mõned asjad on paremadki. Näiteks on tema lõhna eritamisvõime parem ning vaha väljanägemine on siidisem ja siledam.

.

Vaatame veidi lähemalt, milliseid häid omadusi rapsivahal veel on:

.

• Kasutame Euroopas toodetud põhjamaist rapsivaha, mis tagab väiksema ökoloogilise jalajälje tänu väiksemale transpordivahemaale.

• Raps ei ole monokultuur ning selle kasvatamine ei ole keskkonnale kahjulik. Seda kasutatakse hoopis põllukultuuride vaheldamiseks. Raps on tavaliselt vahetaim enne viljakülvi.

• Meie kasutatav rapsivaha on GMO-vaba. Euroopas on keelatud geneetiliselt muundatud põllukultuuride kasvatamine.

• Rapsivaha on bioloogiliselt lagunev ning pikemalt ja puhtamalt põlev võrreldes parafiiniga.

• Rapsivaha on vegani-sõbralik

Ennetamaks küsimust, miks on meie vaha põhjamaine, mitte Eestist pärit, siis Eestis ei valmista keegi rapsist küünaldele sobilikku vaha. Küll aga on üsna võimalik, et vähemalt osa Eesti rapsist jõuab toorainena Skandinaavia firmade kaudu tagasi ka meie küünaldesse..

.

Tulevik on värviline ja rapsivahane

.

Täielik rapsivahale üleminek toimub selle aasta jooksul. Esimesed rapsivahast küünlad on meie uued, värvilistes klaasides kevadküünlad, mis toob meid kolmanda uudiseni. Jah, meie küünlad hakkavad tulevikus kõik olema värvilistes klaasides. Kui enne oli küünlavaha ise värviline, siis nüüd klaasid. Pärast värvilistes klaasides jõuluküünalde suurt edulugu näis see ainuõige samm. Esimesed pääsukesed värviliste küünalde reast on meie uuenenud kevadkollektsiooni küünlad.

Lisaks kollasele Narcissus Poeticusele, saavad uue kuue esmajärjekorras Forever Fresh, Aprikoos & Freesia, Primavera, Piibeleht, Maasikas & rabarberHurmav sirel ning Cherie.

.

       

.

Too kevad tuppa ja leia uued värvilised küünlad SIIT

.

Menu

Settings

Vaata rohkem tooteid
No produts were found.
Vali riik