Vaata rohkem tooteid
No produts were found.
Blogi otsing

Mai on roosa lindi kuu

Posted on2 Years ago

.

Kas teadsid, et mai on ülemaailmselt roosa lindi kuu, mil pööratakse tähelepanu rinnavähi varasele avastamisele? Roosa lint kui lootuse sümbol võeti rinnavähi vastases võitluses laialdaselt kasutusele 1992. aastal. Sümboli eesmärk on juhtida tähelepanu rinnavähi varajase avastamise võimalusele Samas on see võimalus toetada vähiga võitlevaid naisi ja nende peresid toimetulekul haiguse ja sellega seotud hirmudega.

.

JOIK & heategevus

.

JOIK on aastate jooksul toetanud erinevaid heategevusprojekte. Meie peamiseks fookuseks on naiste ja lastega seotud heategevusprogrammid. Toetame projekte, mis edendavad naiste ja noorte ettevõtlust, tegelevad koduvägivalla ohvrite nõustamise ja aitamisega. Teeme järjepidevat koostööd lastehaiglate ja sünnitusmajadega. Kuna üle 90% meie klientidest on naised, on ka rinnavähk meie jaoks südamelähedane teema ning oleme ka varem andnud oma panuse Eesti Vähiliidule rinnavähiga võitlemiseks. Eestis diagnoositakse ligi 600 uut rinnavähi juhtu aastas. Neist üle 30% on avastamise hetkel kaugelearenenud staadiumis. Ometi on varakult avastatud rinnavähk enamikel juhtudel ravitav. Roosa lindi kampaania mõte ongi tõmmata tähelepanu sellel haigusele, vähi varasele avastamisele ja et naised jõuaks kontrolli enne kui on hilja.

.

Roosa lint rinda ja toodetele

.

.

Ka sel aastal osaleb JOIK maikuises roosa lindi kampaanias ja seda traditsiooni plaanime jätkata. Lisaks sellele, et kanname ise roosat linti, saavad roosa lindi märgise külge neli meie „roosat“ JOIK Home & Spa vaarika bon-bon sarja toodet. Ostes mais JOIK tooteid, mis on märgistatud roosa lindi kleepsuga, annetame iga toote pealt 50 senti Eesti Vähiliidule. Sarja kuuluvad tooted: Sära andev kehakreem, kehakoorija, dušivaht ja vannipiim. Leiad need JOIK e-poest ja hästi varustatud poodidest.

.

Aita ennast ise

.

2018. aasta maailma vähikonverentsil ütles rahvusvahelise vähiorganisatsiooni president, Jordaania printsess Dina Mired: „Vähi puhul on kõik oluline, aga kõige olulisem on vähi ennetus ja varajane avastamine, kuna sellega me suudaksime päästa sadu tuhandeid inimesi.“ Dina on ise vähist tervenenud lapse ema. Suurim heategu, mida saab iga naine enda heaks teha, on teostada rindade enesekontrolli ja käia iga 2 aasta tagant arsti juures kontrollis. Siin väike juhend, kuidas toimida:

.

.

Pöördu kohe arsti poole, kui märkad:

.

* „tükki“, tihendit rinnas või kaenla all

* rinnanibu või naha sissetõmmet

* eritist nibust

* valu või ebamugavust ühes rinnas

* rinna punetust, apelsinikooretaolist nahka, haavandumist

* suurenenud kaenlaaluseid lümfisõlmi

.

Vähiliit on teinud tublit tööd

.

10 aasta jooksul on Eesti Vähiliidu mammograafiabussis uuringul käinud üle 70 000 naise, rinnavähk on avastatud ligikaudu 300 naisel, kusjuures 85% juhtudest on olnud haigus avastamise momendil varases staadiumis, kus ravitulemused on väga head ja on võimalik tervistumine.

Annetused on vähiliidu jaoks äärmiselt olulised. Just annetajate suure toetuse abil ostis vähiliit bussi kaasaegse 3D mammograafi, mis võimaldab veelgi täpsemat rinnadiagnostikat ning varajaste muutuste avastamist igas eas, ka noorematel naistel. See aitab veelgi tõhusamalt kaasa haiguse varajasele avastamisele.

Alates märtsist 2021.a on Vähiliidu mammograafiabuss Viljandi haigla käsutuses, teenindab Eesti väikelinnade naisi, kes kuuluvad sõeluuringu sihtgruppi. 2021. aastal kutsutakse rinnavähi sõeluuringule naisi (sealhulgas ravikindlustamata) sünniaastatega 1955, 1957, 1959, 1961, 1963, 1965, 1967, 1969 ja 1971.

Anna sinagi oma panus, annetades kas otse vähiliidule SIIN (https://cancer.ee/toeta/) või tehes seda kaudselt ning ostes JOIK roosasid tooteid, rõõmustades nii iseennast kui panustades rinnavähi vastu võitlemisel.

Loe lisa: www.cancer.eehttps://www.facebook.com/vahiliit

.

Roosad tooted saad endale soetada SIIT

.

Menu

Settings

Vaata rohkem tooteid
No produts were found.
Vali riik