Vaata rohkem tooteid
No produts were found.
Blogi otsing

Turvaline ja tõhus päikesekaitse. Looduslikult!

Posted on2 Years ago

.

Suur suvesoe on kohe-kohe jõudmas ja kui selle aasta kevade põhjal otsustada, peaks ilmaennustajate sõnul tulema pikk ja ilus suvi. Päike on väikestes annustes väga kasulik - täidab meie D-vitamiini varusid, annab kauni jume ja teeb meele rõõmsaks. Kui plaanid aga päikese käes veeta palju aega, oleks tark nahka kaitsta UVA- ja UVB-kiirte kahjuliku mõju eest. Sel suvel saad seda teha uhiuute looduslike ja sertifitseeritud JOIK Organic päikesekaitsetoodetega!

Miks valida looduslik päikesekaitse, sellest nüüd lähemalt.

.

Mida kujutab endast looduslik päikesekaitsetoode?

.

Päikesekaitse filtrid jagatakse oma toimeviisi alusel kaheks – keemilised ja füüsikalised.

Keemilised päikesekaitse filtrid põhinevad sünteetilistel koostisosadel, mis imenduvad nahka ning absorbeerivad seal nahale langevad UV-kiired.

Füüsikalised päikesekaitse filtrid aga põhinevad looduslikku päritolu mineraalsetel koostisosadel nagu tsinkoksiid või titanium dioksiid, mis ei imendu nahka, vaid tekitavad naha pinnale füüsilise kaitsekihi, mis peegeldab UVA- ja UVB-kiiri nahast eemale, kaitstes nii nahka päikesepõletuse ning ka päikese muu kahjuliku toime eest. 

.

        

.

JOIK Organic päikesekaitsetoodetes on filtrina kasutatud eriti kvaliteetset mitte-nano tsinkoksiidi, mis pakub laia spektriga kaitset nii päikesepõletuse (UVB) kui ka fotovananemiste (UVA) eest.  

.

Lisaks iseendale hoia loodust

.

2018. aastal sai Hawaiist esimene koht maailmas, kus keelustati sünteetiliste päikesekreemide kasutamine, sest nendes sisalduvad kemikaalid kahjustavad korallriffe ja muid ookeani ökosüsteeme. Uuringutest nähtub, et keemilistes päikesekaitse filtrites kasutatavad ained imenduvad eelkõige noortesse korallidesse ja põhjustavad nende pleekimist ning surma. Hawaii eeskuju järgisid edasistel aastatel mitmed teised paigad. Nüüdseks on sünteetilised UV-filtrid keelustatud järgnevates kohtades: Key West, California, USA Neitsisaared, Aruba, Bonaire ja Belau. Ilmselt ei lähe kaua, kui taolisi piiranguid rakendatakse ka teistes populaarsetes turismipiirkondades.

JOIK Organic päikesekaitsetoodetes kasutatav mitte-nano tsinkoksiid on täiesti ohutu nii inimese nahale kui ka korallidele ja teistele veeorganismidele.

.

.

Kas looduslik toode on ikka sama tõhus ja on seda mugav kasutada?

.

Kõigepealt tõhususest. Looduslikel filtritel põhinevad päikesekaitse tooted on oma olemuselt sama tõhusad kui keemilistel filtritel põhinevad sünteetilised tooted. Alati aga tasub uurida, kas toode on läbinud ka vajalikud testid ning pärineb usaldusväärselt tootjalt.

JOIK Organic uute päikesekaitsetoodete päikesekaitse faktor SPF on testitud in vivo meetodil ISO 24444: 2020 standardi alusel. Inimkeeles öelduna tähendab see, et SPF on testitud akrediteeritud laboris päris inimeste peal.

Kuidas on kasutusmugavusega? On tõsi, et looduslikud päikesekaitsetooted võivad esteetilises plaanis olla väga erineva kvaliteediga – eriti nn. vanema põlvkonna tooted jätsid tihti nahale nähtava valge kihi ning neid oli keerulisem peale kanda. Seega on füüsikaliste päikesekaitse toodete kasutusmugavuse osas toodete vahel kindlasti erinevusi – kõik tsinkoksiidid ei ole võrdsed! Usume, et JOIK Organic päikesekaitse tooted üllatavad positiivselt – kasutame premium klassi väga kvaliteetset tsinkoksiidi, mis ei jäta nahale nähtavat valget kihti ning mida on lihtne peale kanda.  

Tooted on juba läbinud ka esimesed katsetused päris elus ja päris inimeste peal ehk meie tootetestijad on saanud hinnata toote kasutusmugavust ja esimene tagasiside on ülivõrdes suurepärane. Mõned näited kasutajakogemusest:

Katrin: „Kreem imendub tõesti kiiresti ja ei jäta mingit nähtavat kihti nahale. Meeldib ka see, et sellel pole mingit lõhna.“

Marin: „See on vist küll kõige kiiremini imenduv looduslik päikesekreem, mida ma proovinud olen. Nahk jääb väga mõnusalt pehme ja niisutatud.“

Leelo: „Eeldasin, et looduslik kreem jätab paksu kihi nahale ja olin selleks ka valmis, sest eelistan igal juhul looduslikku sünteetikale, aga absoluutselt mitte mingit valget kihti. Ülimõnus kreem, kasutan kindlasti nii enda kui oma laste peal, et turvaliselt päikest nautida.“

.

Kas kõrgem SPF tagab parema kaitse?

.

See pole kahtlemata nii. SPF ehk päikesekaitsefaktor tähistab seda, kui hästi kaitseb toode UVB-kiirte eest. UVB-kiired on need, mis põhjustavad päikesepõletust ja mängivad rolli nahavähi tekkes. Korralikult peale kantuna blokeerib SPF15 93 protsenti UVB, kiirtest, SPF30 97 protsenti ja SPF50 ainult ühe protsendi võrra rohkem. SPF100 blokeerib umbes 99% UVB-kiirtest, mis kõlab ehk hästi, aga samas võib see uinutada meie tähelepanu ja kogemata võime hoopis liiga kaua päikese käes aega veeta. Õigem oleks kasutada madalama SPF-ga kreemi sagedamini.

Ajaliselt võib päikese käes olla sama kaua nii SPF25 kui SPF50-ga. Pigem näitab SPF number, kui tugeva päikesekiirguse eest see meid kaitseb. UV-kiired on suveperioodil kõige tugevamad ajavahemikus kl 10-16, mil on kõige suurem šanss päikesepõletust saada.

JOIK Organic valikus on nii näole kui kehale sobivad päikesekaitse kreemid SPF faktoriga 15 ja 25 ning päikesekaitse pulk SPF faktoriga 35, mis on eriti sobiv kasutamiseks just päikesele tundlikumatel piirkondadel nagu nina, huuled, kõrvalestad, õlad.

.

       

.

Näpunäiteid loodusliku päikesekaitsekreemi kasutamiseks

.

  1. Kanna nahale piisavas koguses kreemi. Kõige sagedasem viga ongi liiga väikse koguse kreemi kasutamine. Täiskasvanul peaks keha katmiseks kuluma umbes pitsitäis kreemi ja näole umbes pool teelusikatäit. Kui kahtled, siis kanna esiteks õhuke kiht, lase imenduda ja kanna veel üks kiht kreemi.
  2. Ole kreemi peale kandes hoolikas. Ära unusta tundlikke kohti nagu labajalad, kõrvad, silmalaud. Ära unusta päikesekaitset ka pilvevinega päeval, sest UV-kiired tulevad ka õhemast pilvekihist läbi.
  3. Kanna uus kiht kreemi peale paari tunni möödudes, samuti pärast higistamist, ujumist või keha rätikuga pühkimist.
  4. Päevita turvaliselt! Päikesekaitsekreem on kasulik ja vajalik, aga ära unusta end päikese kätte liiga kauaks praadima ja otsi varju, kui UV-indeks on väga kõrge. Mis päiksesse puutub, siis vähem on parem!

.

Vaata toodetest lähemalt SIIT

.

Menu

Settings

Vaata rohkem tooteid
No produts were found.
Vali riik