Vaata rohkem tooteid
No produts were found.
Blogi otsing

Kõik, mida sa pead teadma looduslike deodorantide kohta!

Posted on3 Years ago
Looduslikud deodorandid – müüdid ja tegelikkus.

Ilmselt pole olemas kosmeetikateadlikku inimest, kes poleks praeguseks kuulnud sünteetilise koostisainega antiperspirantide ja deodorantide võimalikust kahjulikust mõjust. Kasutame sõnapaari „võimalikust mõjust“, kuna siiani pole teaduslike uuringutega tõestatud alumiiniumühendite seost vähi tekkega või Alzheimeri tõvega. Kuid kui ebameeldivast higilõhnast saab vabaneda ka looduslikumal moel, siis miks mitte minna üle loodusliku deodorandi peale? Kahjulikud koostisained ongi ainult üks osa probleemist. Teine osa probleemist on see, et antiperspirandid on loodud blokeerima higistamist, tungides nahapooridesse, takistades seega organismi normaalset talitlust ja võimet jääkaine kehast higistamisega väljutada. Need kaks aspekti on omavahel tihedalt seotud.

.
Luba oma kehal higistada    

Lahkame korraks lähemalt neid aspekte ja alustame keha normaalsest soovist higi väljutada. Antiperspirantides sisalduvad alumiiniumühendid nagu aluminum chlorohydrate või aluminum zirconium blokeerivad higistamist tungides nahapooridesse. Sedasi takistatakse higistamist ning kaenlaalused jäävad kuivaks, aga koos higiga ei saa väljuda ka kahjulikud jääkained. Imenduvad kahjulikud ühendid võivad aga lisaks põhjustada nahaärritust või karvanääpsu põletikku. Sel põhjusel ei ole soovitatav kasutada antiperspiranti kohe pärast raseerimist, sest nahk on siis veel tundlikum ning mikrovigastuste tõttu on kahjulike ainete imendumine veel lihtsam. 
Looduslike mineraalsooladega deodoranti võib peale kanda kohe peale raseerimist, see kuivab kiirelt, imab higi ning aitab neutraliseerida ebameeldiva kehalõhna, tagades turvalise ja loodusliku värskuse kogu päevaks. Deodorant ei ummista poore ega takista naha loomulikku toimimist, looduslikku päritolu mineraalsoolad ei imendu nahka, vaid toimivad naha pinnal, kus tekitavad bakterite kasvuks ebasoodsa keskkonna, mis tagab loomuliku värskuse. Lisaks lisatakse looduslikesse deodorantidesse häid aineid, mis omakorda toote tõhusamaks teevad. JOIK Organic deodorandis on nendeks  näiteks salveiekstraktid ja diatomiit- ehk ränivetika pulber, mis imavad higi ja neutraliseerivadebameeldivad lõhnad.
.
          

.
JOIK Organic salvei mineraaldeodorant
⭐⭐⭐⭐⭐
Laura: "Olen superrahul! Erinevalt enamikele deodorantidele ei jäta toode riietele plekke, ei oma spetsiifilist lõhna ning on mõnusa koostisega peale kandes. Isegi vahetult peale raseerimist ei aja kipitama ega punetama-pigem rahustab nahka :)".

.
Alum või alumiinium?

Meilt küsitakse sageli, mis on see deodorandis kasutav potassium alum. Kas see ongi see paha sünteetiline alumiinium? Lihtne ja lühike vastus on, et ei ole. Kui aga pikemalt seletada, siis meie deodorantides on kasutusel potassium alum ehk alumiiniumkaalimsulfaat, mis on mineraalsoolade, mida tuntakse ka nn. mäekristallina, keemiline nimi. Eesti keeles kasutatakse alumiiniumkaaliumsulfaadi tähistamiseks vahel ka rahvapärasemat nimetust maarjajää. JOIK deodorantides kasutatav mineraalsool on aktsepteeritud kasutamiseks COSMOS Organic tähistusega toodetes, mis annab samuti tunnistust, et tegemist on looduslikku päritolu ning turvaliseks hinnatud toorainega. Need soolad sisaldavad tõesti ka alumiiniumi, kuid see ühend omab siiski olulist erinevust võrreldes tüüpilistes antiperspirantides sisalduvate sünteetiliste alumiiniumühenditega nagu aluminum chlorohydrate või aluminum zirconium, mis, nagu juba räägitud, blokeerivad higistamist tungides nahapooridesse, see on ka põhjus, miks neid peetakse organismi talitusele ebasoovitavaks. 
Oleme alumiiniumkaalimsulfaadi valinud oma tootesse kahel põhjusel. Esiteks seetõttu, et see on looduslikku päritolu. Teiseks mineraalsoolad ei ummista poore ega blokeeri selle kaudu higistamist, vaid tekitavad naha pinnal bakteritele ebasoodsa keskkonna ja hoiavad selle kaudu ära ebameeldiva lõhna tekke. Sel põhjusel on meie toote nimi ka deodorant, mitte antiperspirant. 

.

Mida tähele panna loodusliku deodorandi kasutamisel:
.
  •  Looduslik deodorant neutraliseerib lõhna, mitte ei takista higi tekkimist. See pole antiperspirant. See ongi üks loodusliku deodorandi võlusid, et keha loomulik higistamisprotsess pole pärsitud.
  •  Pärast deodorandi peale kandmist lase sel paar hetke kuivada, enne kui riided selga tõmbad. Deodorandis sisalduv ränivetika pulber teeb toote väga tõhusaks, aga nõuab kuivamiseks mõned hetked.
  •  Kui kasutasid enne antiperspiranti ja alles alustad loodusliku deodorandi kasutamist, vajab su keha pisut aega, et sellega harjuda ja hakata ise normaalselt uuesti oma higitootlust reguleerima.
.
Higilõhnast vabaks ilma kahjulike aineteta


Lisaks alumiiniumühenditele on sünteetilistes antiperspirantides sageli kasutusel ka teisi keemilisi ühendeid, mille kohta tehtud uuringute põhjal oleks mõistlik neid vältida. Sageminini esinevad näiteks triklosaan, mis meie rasvkoesse koguneb, BHT ehk Butylated Hydroxytoluene, mis on potentsiaalselt ohtlik nii meile kui keskkonnale ning naftapõhine aine propüleenglükool.
JOIK Organic looduslikud deodorandid on vabad kõigist kahjulikest ainetest, ning vastukaaluks sisalduvad nendes kehasõbralikud ained nagu eelimetatud mineraalsoolad, lisaks nahka rahustav aaloemahl, nahaärritust vähendav salvei ning lõhnaainetena looduslikud eeterlikud õlid.
.
       
    

Usalda sertifikaate


Kui kogu jutt kahjulikest ainetest liiga keeruliseks läheb ja INCI ehk koostisainete list tundub nagu sanskriti keel, siis tasub usaldada loodustoodete sertifikaate. Kui kosmeetikatoodetel on peal ECOCERT või NATRUE sertifikaat, võid kindel olla, et kõik koostisosad on puhtad. 
Märke, mida toodetelt võib leida on kasutusel palju teisigi, mõned asjakohased, paljud kahjuks ka tarbijat eksitavad, kuid kaks ülaltoodut annavad tootele garanteeritult usaldusväärsuse.
JOIK Organic sarja tooted on aastast 2019 sertifitseeritud COSMOS Organic standardi alusel Ecocert sertifitseerimisasutuse poolt. Nemad teostavad nii koostisainetele kui ka valmistootele põhjalikku kontrolli. 
Standard lähtub põhimõttest, et kui on teaduslikke tõendeid, et aine, tehnoloogia või tootmisprotsess võib kujutada kahju inimese tervisele, siis lähtutakse ennetavast printsiibist ehk neid aineid või protsesse ei lubata.

See annab ka meile kindlustunde usaldada oma toodetesse valitud koostisaineid.

Vaata ka selgitavat videot:

Deodorante saad endale soetada SIIT

Menu

Settings

Vaata rohkem tooteid
No produts were found.
Vali riik