Vaata rohkem tooteid
No produts were found.
Blogi otsing

Märts on JOIKis keskkonnakuu

Posted on1 Year ago

 .

Sel aastal oleme märtsi kuulutanud JOIKis keskkonnakuuks. Pöörame tavapärasest veelgi rohkem tähelepanu säästvale käitumisele ja keskkonda hoidvatele lahendustele. Räägime sellest, mida meie JOIKis oleme teinud, mis on plaanis ja mida me kõik koos veel saame teha, et keskkonnasäästlikult käituda.

.

Klaas uuele ringile

.

Ka meie traditsiooniks saanud JOIK küünlaklaasi tagastuskampaania kolis sel aastal märtsikuusse. Jõuluks varutud küünlad on praeguseks tõenäoliselt põletatud ja tühjad klaasid tahavad uuele ringile minna. Märtsikuus ootame inimesi tagastama oma puhtaid ja terveid JOIK küünlaklaase nii meie vabrikupoodi kui valitud edasimüüjate juurde. Rõõm klaasi tagastusest on mitmekordne - sina teed head, meie saame klaasi sisse uue küünla valada ja vähemalt 5 klaasi tagastamisel saad kingituseks JOIK Organic reisisuuruses BB-kreemi. Alati võid suunata klaasi uuele ringile ka sedasi, et viid selle klaasikonteinerisse.

.

     

.

Klaas kui materjal on põhimõtteliselt lõpmatult taaskasutatav ja seega väga jätkusuutlik valik. Nii on lisaks küünaldele meie toodetest klaaspakendis näotooted, deodorandid, vannisoolad ja -piimad, puidukuulid,  ruumiparfüümid, kodulõhnastajad ja nende täitevedelikud. Lisaks keskkonnahoiule on klaaspakendi valiku taga ka asjaolu, et klaas aitab paremini kaasa eeterlike õlide kvaliteedi säilimisele, et mõnusad lõhnad püsiksid kauem. Tühjad JOIK klaaspakendid viige klaasikonteinerisse, nii jõuab pakend uuele eluringile. Või tooge need meie vabrikupoodi ja meie hoolitseme selle eest, et need jõuaks taaskasutusse. 

.

                     

.

Täitepakendid on tulevik

.

Teate seda tunnet, kui mingi toode saab otsa, aga pakend on veel täiesti kaunis ja kasutuskõlblik? Meie teame ka ja seetõttu oleme paljudele oma toodetele teinud täitepakendid. Kodulõhnastajate täitepakendist saab täita 2 difuuseri pudelit. Meie lõhnakuulid on juba iseenesest ääretult jätkusuutlik toode, sest on valmistatud mööblitööstuse puidujääkidest ja lisaks saab neid kasutada pikalt, ostes nende taaslõhnastamiseks täitevedeliku. Vannisoolasid saab nii meie vabrikupoest kui e-poest osta lahtiselt, pakendame soolad paberkotti, et teie saaks need kodus klaaspurki ümber valada.

Uudistootena lisame äsja valikusse kätepesuvahtude täiepakendi. 500 ml pudelist saab kätepesuvahu pudelit täita kaks korda. Mõtleme alatasa, mis toodetele saaks veel täitepakendeid pakkuda ja selle osas tuleb tulevikus kindlasti veel uudiseid.  

.

      

.

Uus JOIK Vaarika Bon Bon kätepesuvaht pärjati hiljuti Anne ja stiili ilulemmikute tiitliga!

.

Mitut otstarvet täitvad tooted

.

Kui sulle meeldib, et kosmeetikakotis on vähe tooteid, siis ilmselt oskad hinnata seda, kui üks toode täidab mitut eesmärki. Selliseid tooteid on meie valikus terve rida. Võtame näiteks superpalsami näole ja huultele, mida võib kasutada toitva kreemina, huulepalsamina, küünenaha niisutajana ja isegi kulmude korrigeerijana. Samamoodi leiab ohtralt kasutust meie kehavõi pulk, mis on samaaegselt huulepalsam, kreem, põletuse leevendaja päevituse järgselt ja tätoveeringutele värske välimuse andja. Mitme otstarbe täitmisest lähtusime ka meigisarja luues. Nii täidavad meie huuleõlid samaaegselt huuleläike ja niisutaja rolli. 3in1 meigipulgaga võib tooni anda põskedele huultele ja laugudele. Vedelat lauvärvi saab hajutada kas üle kogu lau või kasutada seda efektlainerina. Kindlasti on meie kliendid leidnud meie toodetele põnevaid kasutusi, mille peale me isegi ei tule. Meil oleks muidugi ääretult põnev nendest kuulda. 

     

.

Säästlikkus tootmises ja kontoris

.

  • Oma toodete valmistamisel oleme eesmärgiks võtnud võimalikult suures mahus kasutada mahepõllumajandusest pärinevat ning „rohelise keemia“ põhimõttel toodetud toorainet.
  • Kasutame nii tootmises kui kontoris rohelist energiat.
  • Püüame alati kasutada võimalikult lähedalt tulevat toorainet, et vähendada transpordi jalajälge. See oli üks põhjustest, miks vahetasime küünaldes sojavaha rapsivaha vastu välja.
  • Oleme oma toodetest välja jätnud puhtal kujul palmiõli ja üksikute toorainete puhul, kus on palmiõli kasutatud derivaadina, on tegu RSPO (Roundtable of Sustainable Palm Oil) toorainega.
  • Lähtume sellest, et meie tooted oleks julmusevabad. Me pole kunagi testinud oma tooteid loomade peal. Suur osa meie toodetest on vegan-sõbralikud. Üksikud loomset päritolu koostisained nagu näiteks kitsepiim või mesilasvaha, on valminud selliselt, et loomale ei põhjustata vaevusi.
  • Lähtume tootmises energia säästmise põhimõttest ja suure sammu edasi teeme selle aasta suvel, kui valmib meie uus maja, mille ehituses on rakendatud parimaid kaasaegseid säästvaid energialahendusi.
  • Toodete pakenditena kasutame kergesti taas töödeldavaid ja taaskasutatavaid, samuti taaskasutatud materjalidest ning vastutustundlikult toodetud pakendeid. Väldime liigset pakendamist ja taaskasutame pakendeid, eelkõige transpordipakendeid.
  • Meie pakenditelt leiab Rohelise Punkti märgi, mis tähendab, et oleme sõlminud litsentsilepingu ETO-ga (Eesti Taaskasutusorganisatsioon). Sisuliselt tähendab see, et peame arvestust pakendimaterjalide liikide ja nende masside kohta ning tagama seaduses ettenähtud sihtmäärade ulatuses pakendijäätmete kogumise ja taaskasutamise.

              

.

  • Vähendame täitematerjalide kasutust ning pürgime selle poole, et kasutada keskkonnasõbralikke lahendusi.
  • Kui vähegi võimalik, kasutame transporditeenuse pakkujana logistikafirmasid, mille eesmärk on vähendada CO2 jalajälge.
  • Prügi käitlemisel järgime ranget sorteerimise ja materjaliringluse programmi
  • Puhastusvahenditena on kasutusel keskkonnasõbralikud vahendid. Vett ja elektrienergiat tarbime säästlikult.
  • Väldime materjalide asjatut väljaprintimist. Toodetele ei pane kaasa kliendi jaoks ebavajalikku arvet.      

.

Üheskoos säästlikumalt

.

Mõned väikesed ideed kuidas saaksime kõik väikese vaevaga keskkonnasääslikumalt toimetada. Alustaks sellega kõik koos juba märtsist?

  • Proovime vähem igapäevaseid käike teha autoga. Keskkonda säästva valikuga teeme ka teene oma tervisele.
  • Kord kuus viime läbi digikoristuse, kustutame ebavajalikud failid, pildid, videod.
  • Joome kraanivett ja ei osta plastikpudelis vett. Eesti kraanivesi on hea ja kvaliteetne ja palju pakendeid jääb kasutama.
  • Prügi sorteerimine on elementaarne, aga proovime prügi üldse vähem tekitada. See tähendab ei ütlemist kõigele ühekordsele. Poes käime oma ostukotiga. Ei osta kuumi jooke kaasa või kasutame selleks oma topsi. Proovime võimalikult vähe tellida toitu ja kasutame toidu toomiseks ainult korduvkasutatavaid pakendeid

.

Kauplused, kuhu saab märtsikuus puhtaid ja terveid JOIK küünlaklaase tagastada:

.

Tallinn:

Tallinna Kaubamaja

Kauplus Tradehouse Nautica

Kauplus Tradehouse Peterburi mnt

Kauplus Apelsin Rocca Al Mare

Kauplus Apelsin Ülemiste

Kauplus Apelsin Kristiine

Kauplus ILU Ülemiste Keskus

Kauplus ILU Rocca Al Mare keskus

Tartu:

Tartu Kaubamaja

Kauplus Tradehouse Kvartali

Kauplus Apelsin Lõunakeskus

Kauplus ILU Lõunakeskus

Pärnu:

Kauplus Tradehouse Port Artur

Kauplus Apelsin Pärnu Keskus

Kauplus ILU Pärnu Keskus

Rakvere:

Kauplus Apelsin Vaala Keskus

Narva:

Kauplus Tradehouse Astri Keskus

Aastaringselt saab tagastada küünlaklaase meie enda vabrikupoodi, mis asub Tänassilma tee 27 aadressil.

.

.

Vaata uusi täitepakendeid SIIT

.

Menu

Settings

Vaata rohkem tooteid
No produts were found.
Vali riik